Koncert 4. júla 2024 18:00 / 19:00 /…

28. 6. 2024

Koncert

4. júla 2024

18:00 / 19:00 / 20:00 h

Mestský hrad v Kremnici

Vstupné:

18 € v predpredaji

23 € na mieste

One Day Jazz Festival sa v súčasnosti radí medzi popredné medzinárodné festivaly, ktoré majú osobitosť aj tradíciu. Je určený divákom všetkých vekových skupín a milovníkom nielen jazzovej hudby. Doteraz sa ho zúčastnilo viac ako 170 zahraničných a 70 domácich umelcov.

Vo štvrtok 4. júla 2024 sa One Day Jazz Festival 2024 presunie na Mestský hrad v Kremnici. Kremnica hostí festival piatykrát v jeho histórii. V čase od 18:00 h sa môžete tešiť na tri koncerty.

Hlavným hudobným hosťom tohtoročného podujatia v Kremnici bude svetová jazzová legenda Gonzalo Rubalcaba, nositeľ niekoľkých cien Grammy.

Program podujatia:

18:00 h  WoodPack Brothers, hosť Kristína Mihaľová (Kostol sv. Kataríny)

19:00 h Krajňák / Griglák / Valihora Trio, hosť Kristína Mihaľová & Alan Bartuš (hlavný open stage na nádvorí mestského hradu)

20:00 h Gonzalo Rubalcaba Trio / USA (hlavný open stage na nádvorí)

Z domácich interpretov sa predstaví formácia Woodpack Brothers. WoodPack Brothers je neorganizované stretnutie profesionálnych hudobníkov a perkusionistov, ktorí prepadli vášni k intuitívnemu hudobnému nástroju menom WoodPack. Unikátny rytmicko – melodický nástroj, známy aj v zahraničí, pochádza z dielne slovenského gitaristu Borisa Čellára, ktorý každý kus vyrába ručne. Jedinečný vizuálom i prírodným meditatívnym zvukom zbližuje pri spoločných hrách profesionálnych hudobníkov. Preto sú vystúpenia WoodPack Brothers organické a vždy iné. Popri autorských kompozíciach má v programe veľký priestor improvizácia. Medzi členmi nájdete vychytených hudobníkov, na koncerte sa predstavia v zostave Boris Čellár, Valér Miko, Ajdži Sabo a Richard Salay.

Na hlavnom pódiu vystúpi trio Krajňák / Griglák / Valihora a pridajú sa k nim výnimočné talenty – speváčka Kristína Mihaľová a klavirista Alan Bartuš, ktorí zažívajú svoj úspech aj na medzinárodnej scéne.

Svetová jazzová legenda Gonzalo Rubalcaba, nositeľ niekoľkých cien Grammy, prinesie so svojím triom nezabudnuteľný večer plný virtuóznych jazzových improvizácií a emocionálne nabitých výkonov. Rubalcaba je známy svojou schopnosťou kombinovať bohaté kubánske hudobné tradície s moderným jazzom, čím vytvára unikátny hudobný zážitok. Môžete sa tešiť na večer plný virtuóznych jazzových improvizácií a emocionálne nabitých výkonov.

www.onedayjazz.sk

…………………………………………………..

Vstupenky sú v predpredaji v sieti ticketlive: https://www.ticketlive.sk/sk/event/gonzalo-rubalcaba-kremnica-04-07-2024

Vstupné v predpredaji 18 € / na mieste 23 €

Deti navštevujúce ZUŠ a študenti konzervatória majú vstup zdarma.

Informácia pre návštevníkov koncertu o vstupe do areálu Mestského hradu a možnostiach parkovania v Kremnici.

Ďalšie aktuality

1. 10. 2024

Otváracie hodiny na obdobie 1.10. - 31.12…

Nové otváracie hodiny platné od 1. októbra do 31. decembra 2024.

17. 9. 2024

Európsky týždeň mobility

Vyberte sa na výlet za kultúrou a poznaním inak, ako osobným autom!

15. 9. 2024

SPOMIENKY na tvorbu Ladislav Bódi

Vernisáž výstavy vo štvrtok 19. septembra o 16:00 h v galérii.

Archív aktuálnych informácií
Na prevádzkovanie webu a analýzu návštevnosti používame súbory cookies.